Zuid-Afrika wordt door zijn imponerende natuur en verschillende culturen ook wel regenboognatie genoemd. We overnachten in de Afrikaanse bush verlicht met alleen olielampen. Rijden door het bergachtige koningsstaatje Swaziland, maar ook de panoramische tuinroute, en genieten we in de wijnregio van cullinaire drankjes en smakelijke maaltijden
Vanuit Johannesburg reizen we via de overweldigend mooie Panorama route naar het Kruger Park.
Zuid-Afrika staat bekend om zijn unieke wild life. timbavati lodge hoedspruit zo mooi wat hebben we hier genoten, de fotoreportage laat u zien wat hier allemaal te zien is
Dan steken we de grens over naar het bergachtige koningsstaatje Swaziland en maken we kennis met de authentieke Afrikaanse cultuur in een weergaloze omgeving. Vanuit Durban maken we een korte binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth.
De route brengt ons naar de Tuinroute aan de kust. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden van Tsitsikamma National park zijn kenmerkend voor deze regio.
Vanuit de Tuinroute reist u naar De Kleine Karoo, een prachtig overgangsgebied tussen de groene tuinroute en de Kalahari woestijn. We overnachten in de struisvogel hoofdstad van de wereld Oudtshoorn.
Via Route 62 arriveren we in de glooiende wijngaarden van de West kaap met zijn fraaie Kaap-Hollandse bouwstijl en het historische Stellenbosch. Ten slotte reizen we door naar een van de mooiste steden ter wereld; Kaapstad.
De Tafelberg kijkt imponerend neer op de Tafelbaai, die wordt omringd door prachtige stranden en Cape Point, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. In het centrum genieten we van de gezellige restaurantjes in Kloof Street, Long Street of de Waterfront. Bewonderen de pinguïns in Boulders Bay en brengen we een bezoek aan het beruchte Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.
Zuid-Afrika biedt oneindig veel mogelijkheden. Ook een helicoptervlucht is een van de mogelijkheden een moment om nooit te vergeten.
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/c/w/temp-safmrrsnpgvzvzxtgvky/tvayi0/_DSC7604.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1281%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=960&height=641)
Olifanten zijn grote zoogdieren uit de familie van de Elephantidae binnen de orde van de slurfdieren. Traditioneel worden er twee soorten erkend, de Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant. onze Olifant is natuurlijk de Afrikaanse olifant, wat je trouwens aan zijn oren kan zien. Olifanten zijn de grootste landdieren, overal hebben zij de langste en de grootste van, oren, slagtanden noem maar op, ze zijn heel sociaal en slim net zo slim als de mensheid alleen gebruiken ze het niet om elkaar te doden. de slurf is heel belangrijk voor de olifant niet alleen om iets groots te tillen of iets heel kleins mee op te pakken, maar ook om elkaar te knuffelen of te voelen en lief te zijn voor elkaar. Maar hun slurf is ook hun neus om mee te ruiken die steken ze dan in de lucht draaien hem in alle richtingen en kunnen dan andere olifanten ruiken ook al zijn deze kilometers ver.
![](https://primary.jwwb.nl/public/x/c/w/temp-safmrrsnpgvzvzxtgvky/d0wbrh/_12.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1281%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=960&height=641)
De witte neushoorn (Ceratotherium simum simum)
De witte neushoorn is een groot en vooral erg stevig gebouwd dier met een dikke, bleekgrijze huid en een kort staartje met stijve haren aan het uiteinde. Hij is niet lichter van kleur dan de zwarte neushoorn. De witte neushoorn dankt zijn naam aan een verkeerde vertaling door de Engelsen van het Afrikaanse wide, wat "wijd, breed" betekent en niet "wit". In het Afrikaans is de foute vertaling trouwens ook weer overgenomen: men noemt de neushoorn daar renoster en de witte neushoorn witrenoster. Wijd slaat op de lippen, die bij de witte neushoorn inderdaad breed zijn, terwijl de lippen van de zwarte neushoorn eerder puntig zijn. Deze lippen gebruikt de witte neushoorn om te grazen, terwijl de puntige lip van de zwarte neushoorn hem beter in staat stelt om bladeren en twijgen te plukken. De witte neushoorn heeft een lange, rechthoekige kop, waarbij vooral het voorhoofd lang is. De oren zijn groot, ovaal en hoog op de kop geplaatst, de ogen zijn klein, laag op de kop en zijwaarts gericht. Het zichtvermogen is vrij slecht ontwikkeld, de reuk en het gehoor veel beter. De witte neushoorn heeft twee hoorn op zijn neus, gemaakt van keratine. De voorste hoorn is het grootst, gemiddeld zestig centimeter lang. De achterste hoorn is kleiner en dikker.
Giraffe (dier)
De giraffe, giraf of kameelpardel (Giraffa camelopardalis) is een hoefdier met een zeer lange nek en lange en slanke poten. een van de eerste dieren die we tegenkwamen in Zuid Afrika hij kan tot wel 5 meter lang worden.. Ook is hij herkenbaar door zijn vlekken en zijn lange nek. De vlekken van de mannetjes zijn vaak donkerder van kleur, ook is het een camouflage voor tussen de bomen. De Giraffe leeft in losse kuddes van zes tot 12 dieren. Mannetjes bepalen een hiërarchie door met hun nekken tegen elkaar aan te slaan. Ze staan dan schouder aan schouder tegenover elkaar, waarna ze met enkele krachtige slagen met de nek elkaar proberen te laten wankelen. Dit kan met veel letsel gepaard gaan: het komt voor dat een onderkaak of een nekwervel breekt in deze gevechten. Een jonge giraffe wordt geboren na een draagtijd van 14 à 15 maanden. Een pasgeboren giraffe is al bijna 2 meter hoog en weegt 45 à 50 kg